Hooghalen - Reisverslag uit Hooghalen, Nederland van Dorien Blooijs - WaarBenJij.nu Hooghalen - Reisverslag uit Hooghalen, Nederland van Dorien Blooijs - WaarBenJij.nu

Hooghalen

Door: Dorien

Blijf op de hoogte en volg Dorien

10 Maart 2008 | Nederland, Hooghalen

Hallo allemaal,

ik zit momenteel in Hooghalen. De vorige maand heb ik in Amsterdam gezeten en de maand daarvoor in Epe. Die twee maanden waren deel van de lesfase. Deze maand is een outreachmaand. We zijn ongeveer twee weken in de buurt van Assen (Hooghalen) en ongeveer twee weken in de buurt van Groningen. Daar willen we gaan evangeliseren. Gisteren heb ik in de kerk verteld over mijn genezing en dat was heel gaaf. Ik was helemaal niet zenuwachtig ofzo. God sprak door mij heen. Ik deed alleen mijn mond open en dicht. Daar leek het in ieder geval op! Heel gaaf! Vandaag heb ik vrij. Morgen gaan we bidden voor Assen. Assen staat namelijk veel in het teken van de dood. Dat is ook wel logisch, want kamp Westenbork is hier wel in de buurt. Toch is dat wel vervelend en daar willen we voor bidden. Ook gaan we bidden voor meer samenwerking tussen verschillende kerken in Assen. We zijn één in God en daarom is het belangrijk dat we samenwerken. Het doel is namelijk in elke kerk hetzelfde: Gods naam bekend maken!!
Dadelijk ga ik lekker even door de weilanden lopen en foto's maken. Lekker genieten van de omgeving!
We slapen trouwens in een hele mooie boerderij. De gastheer en -vrouw zijn ontzettend aardig. Daar hebben we dus weer mee gebofd!! Ik ga stoppen. Ik schrijg snel weer.
Liefs,

• 10 Maart 2008 - 14:08

Hans:

Hoi Dorien,

Ik vind het erg fijn dat je je weg hebt gevonden, en vind het erg prettig om je verhalen te lezen. Wel wil ik even zeggen dat "kamp Westerbork" geen vernietigingskamp was, maar enkel een werkkamp. Hier zijn dus niet veel mensen omgekomen, maar er kan wel sprake zijn van een verhoogde concentratie verdriet.
    Ik geloof zelf niet dat de jodenvervolging echt in zo'n grote schaal heeft plaatsgevonden. Het kan toch niet dat iemand tot zoiets in staat is? Ik heb gehoord dat enkele concentratiekampen waaronder Auswitsch door het Sovjet regiem zijn gebouwt in 1948 (na de oorlog) zodat de joden Israel zouden krijgen als hun land. De reden hiervan was, dat de deze mensen zich absoluut niet aan zouden kunnen/willen passen aan wat de russen in gedachten hadden. Ik betwijfel dus of er wel echt zoveel doden zijn gevallen, en of de concentratiekampen ook ECHT hebben bestaan. Zoiets zou god toch niet toe kunnen staan? Ga je toevallig 14 juni ook naar de EO-jongerendag?

Hans

• 10 Maart 2008 - 18:11

Henk:

Wat belachelijk om de jodenvervolging weg te praten, er is in de 2e wereld oorlog iets ontzettends ergs gebeurd, dit kun je niet met zulke zwakke argumenten ontkennen, duizenden mensen hebben famillie verloren!

• 11 Maart 2008 - 10:33

Mam:

Hoi Dorien, fijn om je verhaal te lezen! ik hoop en bid dat jullie ook als team een geweldige tijd zullen hebben.
    Liefs van mama

• 11 Maart 2008 - 11:25

Hanz:

Hoi Henk,

Natuurlijk wil ik de jodenvervolging niet wegpraten! Ik kan me alleen niet voorstellen dat iemand in staat is om zo slecht te zijn. Zoiets kan god toch niet toestaan? Ik snap wel dat de concentratiekampen echt hebben bestaan, maar geloof meer in werk dan vernietigingskampen. Mij overgrootvader is ook overleden in een concentratiekamp, dus ik weet echt wel waar ik het over heb. Dorien, ik wil trouwens nog wel zeggen dat ik het erg knap vind, dat je geneeskunde studeert en toch in het genezen door de hogere macht gelooft. Sommige dingen zijn alleen te verklaren door te geloven.......

• 11 Maart 2008 - 16:55

Hank:

Als je eigen overgrootopa daar gestorven is! Beetje rare gedachtengang, maar dat heb je nou eenmaal met mensen die in een god geloven die niet bestaat..

• 11 Maart 2008 - 18:26

Dorien:

Hallo allemaal,
    het is inderdaad heel moeilijk dat er allemaal oneerlijke dingen in de wereld gebeuren. Hoe kan God dat toestaan? Dat is een hele goede vraag. Iedereen kent waarschijnlijk het verhaal van Adam en Eva en de appel wel. God had ons zo erg lief dat Hij ons een eigen keuze had gegeven. Met een wapen tegen je hoofd zal je altijd zeggen dat je van iemand houdt, maar je houdt niet echt van diegene. Als je de keuze hebt om van iemand te houden, zal het ook echte liefde zijn. Daarom heeft God ons keuze gegeven. We kunnen ervoor kiezen om van Hem te houden. Doordat we een eigen keuze hebben, hebben Adam en Eva ervoor gekozen om van de vrucht van goed en kwaad te eten. Hierdoor is er zonde op de wereld gekomen. Jezus is op deze aarde gekomen om onze zonden weg te nemen. God gooit ze in de diepste zee, zo ver als het oosten van het westen verwijderd is en Hij plaatst er een bordje bij: verboden te vissen. Hij vergeet ze dus gewoon! Dit is gebeurd toen Jezus voor ons aan het kruis ging. Op dat moment is de oorlog tussen goed en kwaad gewonnen. Dat wil niet zeggen dat al het slechte al uit de wereld is. Je kan het vergelijken met de tweede wereldoorlog. Na D-Day was al zeker dat de geallieerden zouden winnen, maar het duitse rijk was nog niet verslagen. Dat is nu ook zo. God heeft overwonnen, maar het slechte is de wereld nog niet uit.
    In de Bijbel staat dat het evangelie aan heel de wereld moet worden gebracht, aan alle naties. Als dat is gebeurd, komt Jezus terug op aarde. De mensen die dan voor Hem hebben gekozen, mogen voor altijd bij Hem wonen. Er zal geen narigheid meer zijn. Een super vooruitzicht!! De mensen die niet voor Hem hebben gekozen, zullen voor eeuwig zonder Hem mogen leven. Hij respecteert onze keuzes, maar omdat Hij op die plek niet is, de hel, zal het daar ook echt niet fijn zijn. Want God is goed en er zal dus geen goedheid zijn...
    Ik wilde dit vertellen om te laten weten waarom ik in God geloof. Ik heb in mijn leven zoveel van zijn aanwezigheid gevoeld. Ook heb ik in mijn eigen leven genezing meegemaakt. Dat verhaal zal ik ook op deze site zetten.
    De mensen die mij goed kennen, weten ook echt dat ik geen zweverig persoon ben, dat ik zeker met mijn beide voeten op de aarde sta en ook dat ik nuchter ben.

Verder kan ik niet naar de eo-jongerendag komen, omdat ik op dat moment in Indonesië zit om over God te vertellen.

Ik hoop dat dit verhaal jullie duidelijkheid zal geven en al jullie verder nog vragen hebben, kom maar op! ;)

Liefs,

• 23 Maart 2008 - 22:56

Okke:

@Hans

Hoewel er al gereageerd is, kan ik het niet nalaten om mijn verontwaardiging uit te spreken over iemand als Hans! Het is een feit dat de Joden met zulke grote getalen zijn uitgeroeid, er zijn 6 miljoen mensen verdwenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en dat komt niet doordat ze allemaal een Hemelvaart hebben gehad en daardoor geen spoor achter hebben gelaten. Neen, deze mensen zijn structureel uitgemoord!
    U kunt niet geloven dat mensen tot zoiets slechts in staat zijn? Dan bent u naïef! U vraagt zich af waarom God dergelijke dingen toelaat, dat is nou precies een geloofsvraag waarmee iedereen worstelt. Dat worstelen mag, maar u moet zich niet laten meevoeren en daarmee ook maar ontkennen dat God zulke dingen zou toelaten.
    Een inconsistentie in uw verhaal is ook dat u zegt dat de Russen zulke kampen hadden gebouwd, nou, waarom zou God dat dan wel toelaten? Dus waarom zou het niet waar zijn als de Duitsers het hadden gedaan, maar wel als de Russen het hadden gedaan?!
    Geloven is goed maar voor zulke feiten kun je je ogen niet sluiten en deze zijn niet te ontkennen. Toegegeven, ze werpen vragen op en kunnen het geloof doen wankelen maar ontkent worden is ronduit misdadig en schandalig! Dus zeg voortaan dat u verwonderd bent dat God dit heeft laten gebeuren en dat u dat moeilijk vindt, maar ontken dit feit niet!

@Dorien

Hey Dorien,

Ik vind het echt heel knap wat je doet. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zoiets zou doen omdat ik me niet kan voorstellen dat iemand zo'n rotsvast geloof kan hebben. Desondanks vind ik dat je mooi Werk verricht en ben ik trots op je. Heel knap dat je dit doet!

Groeten,

Okke

• 25 Maart 2008 - 16:54

Henk:

dank voor de support, voor de waarheid in de bijbel, probeer Lucas 22:10 eens te begrijpen..

• 30 Juli 2008 - 22:18

Dr. Mengele:

Hallo die Hans!

Haben Sie schon geld entfangen von die Führer?